Har CA-Boden någon produktkatalog?

Nej, vi har för närvarande ingen katalog. Däremot besvarar vi gärna dina frågor, antingen i telefon eller via mail. Skicka dina frågor via vårt kontaktformulär.

Hur gör jag för att beställa ett hus?

Det enklaste sättet är att fundera över hur stort hus du behöver. Rita sedan upp på ett vanligt papper hur du vill placera fönster och dörrar liksom var du vill ha eventuella innerväggar. Fotografera din ritning och skicka till oss på info@caboden.se. Med det som underlag går vi vidare och förädlar huset tillsammans tills du fått ett hus precis som du vill ha det.

Titta gärna på vår korta video som visar processen: Så enkelt beställer du ett hus från CA-Boden.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiderna skiljer sig något åt beroende på bland annat husets storlek, de tillval du gjort och efter säsong (vi har oftast mycket att göra under perioden mars till juni), men är normalt:

  • Attefallshus: 4-6 veckor
  • Mini-serien: 4 veckor
  • Midi-serien: 4 veckor
  • Maxi-serien: 4-6 veckor
  • Mega-serien: 5-7 veckor
  • Mebi-serien: 6-8 veckor

Vad ingår i leveransen?

Vad som ingår i leveransen av ett attefallshus, en friggebod, ett fritidshus eller en stuga beror naturligtvis på vad du beställt. Vårt mål är att du inte ska behöva åka till något byggvaruhus när vi väl levererat byggsatsen.

Väggblock, bjälklagssektioner och takstolar levereras i normalfallet färdiga. Resten levereras i paket, i förekommande fall färdigkapat och uppmärkt för respektive användning.

I grundutförandet består leveransen av allt som behövs för att få till ett hus som klarar väder och vind, åtminstone under en kortare tid. Om du sedan beställer ett isolerat hus ingår allt erforderligt isolermaterial liksom skivmaterial till väggar och tak.

Går det att få hus i andra storlekar än de som finns på hemsidan?

Ja, vi kan leverera i princip vad som helst inom rimliga gränser. Testa oss gärna.

Här är några exempel på vad vi levererat tidigare.

Modell Adelsö byggd i vinkel.

Modell Björkbacka byggd i vinkel.

Modell Mesand byggd i vinkel.

Går det att få hjälp att montera stugan?

Ja, vi åtar oss att i mån av tid och mot ersättning hjälpa till att resa stugor. Vill du inte resa stugan själv är dock oftast en lokal hantverkare ett väl så bra alternativ.

För dig som köper ett hus av CA-Boden och väljer att montera det på egen hand har vi en teknisk support tillgänglig på telefon om du skulle behöva hjälp.

Måste jag köpa dörrar, fönster och andra tillval av CA-Boden?

Nej, det behöver du inte. Vi har dock bra avtal med svenska kvalitetsleverantörer vilket gör att våra priser står sig väl i konkurrensen.

Fönster och altandörrar beställer vi bland annat från Traryd fönster och Elitfönster.

Dörrarna levereras av bland annat Källvikendörren och Diplomatdörrar.

Vill du ha andra alternativ hjälper vi till även med det.

Går det att välja andra storlekar på och annan placering av fönster och dörrar?

Ja, du kan fritt välja typ av dörrar och fönster liksom storlek och placering. Vi anpassar konstruktionen efter dina önskemål.

Kan ni måla huset innan leverans?

Ja, vi erbjuder både grund- och slutmålning (så länge du inte vill använda linoljefärger).


Vi ombesörjer såväl grund- som slutmålning – du väljer omfattning och färg.

Får jag besöka CA-Bodens fabrik?

Ja, du är hjärtligt välkommen till våra lokaler där vi bygger våra stugor, fritids- och attefallshus liksom bodar och förråd. Vi vill dock att du först kontaktar oss och bokar tid.

Får jag hämta mitt hus själv direkt från fabriken?

Ja, det går bra. Kontakta oss först för att komma överens om en tid. Vi rekommenderar däremot leverans med lastbil.


Att hämta stugor och bodar större än 20 kvadratmeter är inget vi rekommenderar. Den här kunden hämtade ett 18 kvadratmeter stort Birka och det fick precis plats på två släp modell större.

Har ni några referensobjekt?

Det korta svaret är att vi inte har det. De flesta av de hus vi sålt är köpta av privatpersoner. Vi kan i vissa fall prata med dem och fråga om det går bra att komma och titta. Kontakta oss därför om du vill stifta närmare bekantskap med ett av våra hus innan du slår till, så får vi se vad vi kan göra.

För dig som bor i närheten av Stockholm, eller har möjlighet att ta dig dit, finns ett föreningshus som CA-Boden levererat. Se mer i det här enkla bildspelet: Söderbrunns koloniförening.

Vilken är orderbekräftelsens roll?

Vi strävar alltid efter hög kvalitet genom hela processen. Det inbegriper också orderläggningen. I de allra flesta fall har vi en diskussion om vad vår leverans ska innehålla och den framgår av den eller de offerter som vi ställer ut.

Den sista kontrollpunkten är orderbekräftelsen som vi skickar ut i samband med beställning. Det är du som kund som ansvarar för att gå igenom den och kontrollera att den innehåller det vi kommit överens om. Orderbekräftelsen ligger till grund för produktion, packning och leverans av ditt hus.

Alltså: Läs igenom orderbekräftelsen noggrant och ta kontakt med oss om något skulle vara det minsta oklart. Det sparar både er och oss mycket tid.

Vad innebär direktfrakt?

När vi offererar frakt av våra hus bygger det på så kallad direktfrakt. Det innebär att huset går direkt från vår fabrik i Härnösand till byggplatsen. För den här typen av frakt är det några saker som kan vara bra att känna till:


Vägen fram till byggplatsen måste kunna trafikeras av lastbil med släp.


Du som mottagare ansvarar för lossning med hjälp av maskin. Manuell lossning accepteras inte.


Maskinen bör vara en lastmaskin, truck eller traktor med långa gafflar (2,4 meter).

Hur går betalningen till?

När du bestämt dig för att beställa ett hus av oss har vi haft en längre (eller kortare) dialog om dina önskemål. Sista steget i den dialogen innebär att vi skickar en orderbekräftelse och en faktura på 25 procent av slutbeloppet. När den fakturan är betald börjar vi producera just ditt hus. Våra leveranstider gäller alltså från den dag vi registrerar förskottsbetalningen. Resterande del betalar du vid godkänd leverans.

För närvarande erbjuder vi inga tjänster kring finansiering. Det finns det andra som är mycket bättre på.