CA-Bodens hus i Maxi-serien


Adelsö är ett populärt hus i CA-Bodens Maxi-serie

Serie Maxi är en stugtyp som lämpar sig utmärkt som fritidshus, gäststuga eller större friggebod. Stugorna i Maxi-serien är 3,79 m breda och finns i längder från 2,4 m till 8,4 m – från friggebod till fritidshus i storlekar mellan 9,1 och 31,8 m2. Fritidshus i Maxi-serien är rymliga invändigt med hela 2 220 mm mellan golv och tak, oaktat golv- och innertaksbeläggning.

Flexibel planlösning

Planlösningen är helt fri – det står er helt fritt att göra den rumsindelning ni önskar då inga innerväggar är bärande. Du kan alltså själv skapa din egen stuga eftersom du kan placera dörrar och fönster där du själv önskar.

Kvalitet i alla detaljer

Konstruktionsvirke C24 används genomgående i bjälklag och i takstolar. Virkesdimensioner och reglar är mycket väl tilltagna – allt för att få en robust stuga som ser fin ut under många år framöver. Användandet konstruktionsvirke K24 i takstolskonstruktionen innebär exempelvis att våra Maxi-stugor klarar snözon 3,5 med betongtakpannor som takbeläggning.

Optimera ytan med sovloft

Väljer ni tillvalet sovloft rekommenderar vi att ni också väljer 37° i takvinkel för att sovloftet ska bli så stort som möjligt. Givetvis går det att få sovloft med takvinkel 30° om så önskas. Med tillvalet sovloft får stugan ”öppet upp till nock” i resterande del, dock med takstolarnas draglinor synliga.

Många kombinationer och tillval

Kombinera två stugor med ett utbyggt tak och genast har du en carport, perfekt för en mindre bil eller varför inte till cyklar eller trädgårdstraktorn.

Vill du ha veranda eller altan hjälper vi dig givetvis med det också.

I listan med tillval finns isoleringssatser, alternativ för målning av stugan, olika verandor, furugolv, sovloft samt mycket mer.

Enklare kan det inte bli

Byggsatsen består av färdiga moduler (bjälklagshalvor, väggelement, takstolar samt takplattor) som gör att montaget går mycket snabbt.

När stugan levereras medföljer allt fästmaterial i montagesatsen, du behöver med andra ord inte åka till någon bygghandel för att komplettera något. Till taket levereras tjärpapp av underlagstyp.

Unikt för CA-Boden är att våra isoleringssatser innehåller fogmassa för applicering mellan varje väggblock och mot bjälklag, allt för att få en så tät stuga som möjligt.

I isoleringssatsen Maxi-serien ingår:

  • Isolering 95 mm till väggarna samt fuktspärr, dessa är förberedda för isolering med vindskyddspapp och regel för luftning.
  • Takisoleringen består av 195 mm isolering och fuktspärr.
  • Väggarna kläs med 11 mm osb-skiva och taket med panel 15*120.
  • Spikreglar till innertak och vägghörn ingår.
  • Fogmassa för fogar mellan väggblock/väggblock/bjälklag.

I extra isoleringssats Maxi-serien ingår:

  • Isolering 45 mm till väggarna samt spikreglar.

Detta rekommenderas varmt om ni ska värma stugan året om.

Väggblocken finns i bredder om 30 cm, 60 cm och 120 cm.