Klart med 30 kvadratmeter

Den 1 mars 2020 träder nya regler i kraft när det gäller attefallshus. Då kan du bygga ett komplementbostadshus på 30 kvadratmeter utan bygglov.

Exempel på inredning i ett 30 kvadratmeter stort hus. Möjligheterna är oändliga.

Attefallshus på 30 kvadratmeter har diskuterats en längre tid. Avsikten är att öka bostadsbyggandet i Sverige. De nya reglerna som gäller 30 kvadratmeter gäller därför endast om du bygger ett komplementbostadshus, till skillnad från ett attefallshus på 25 kvadratmeter som också kan användas som förråd, garage eller liknande (så kallade komplementbyggnader).

Bygg din egen bolundare

CA-Boden har levererat attefallshus till nöjda kunder i hela Sverige under många år. Att husen nu får bli 30 kvadratmeter passar vårt sinnrika modulsystem alldeles utmärkt. Vi förlänger helt enkelt våra befintliga modeller och uppnår på det sättet 30 kvadratmeter. Från attefallare till bolundare bara sådär.

Redan idag erbjuder vi modellerna Adelsö och Strömsholm som motsvarar ett attefallshus på 30 kvadratmeter. Skulle dessa grundmodeller inte motsvara dina krav ser vi till att skräddarsy ett hus helt enligt dina önskemål, antingen det rör sig om ett hus med sadeltak, brutet tak eller pulpettak.

Från trångt till spatiöst

En ökning med fem kvadratmeter kan verka lite, men i ett compact living-hänseende är det ett rejält tillskott. Det motsvarar dusch och wc, ett rejält sovrum, extra förvaringsutrymme eller en kombination av dessa. Badkar eller dubbelsäng? Garderob eller våningssäng?

Den optimala planlösningen för ett attefallshus på 30 kvadratmeter är det bara du som har. Vi kan hjälpa dig, men bara du vet hur huset ska användas och vilka krav du har på husets olika funktioner.

Hjälp med bygganmälan

Innan du kan börja bygga ditt attefallshus måste du lämna in en bygganmälan till byggnadsnämnden och vänta på att få ett startbesked. Tyvärr verkar kraven på vad som krävs variera från kommun till kommun, men vi hjälper dig.

Vi på CA-Boden har lång erfarenhet av att leverera byggsatser och de bygglovshandlingar som krävs, exempelvis plan-, sektions- och fasadritningar, konstruktionsritningar och energiberäkningar. För attefallshus på 30 kvadratmeter är det ingen skillnad. Vi vet vad som krävs – och vi hjälper dig med det.

Lämna ett svar