CA-Bodens hus i Mebi-serien


Fridhem – det största huset i CA-Bodens standardsortiment

Mebi-serien är den nya möjlighetens serie hus från CA-Boden, som fritidshus eller gäststuga i storlek från 34 – 85 m2 boyta, där du placerar dörrar och fönster i stort sett som du vill. Välj till stor eller liten veranda eller en altan längs med hela sidan, massivt furugolv eller en extra isoleringssats. Det är du som bestämmer. Ett mycket prisvärt tillval till ditt fritidshus är sovloft med full ståhöjd i mitten. Med sovloftet har ni en stuga som överträffar det mesta.

Enklare kan det inte bli

Stugorna i Mebi-serien är uppbyggda enligt samma beprövade princip som stugorna i våra övriga serier. Lätt och smidigt montage innebär att det går fort att bygga. Den korta montagetiden ger er mer tid över för annat arbete eller semester. Risken för problem med fukt under byggtiden minskar också då ni snabbt kommer under tak!

Även som Funkis

Samtliga modeller i Mebi-serien går att beställa som Funkis. Funkis-husen bygger på samma bjälklag och till stor del på samma väggblock som standardstugorna.

Vi erbjuder samma byggnad i tre varianter: Standard 30° takvinkel, 36° takvinkel samt som Funkis med 10° pulpettak. Vill du ha en annan takvinkel löser vi givetvis det också.

Isolering på dina villkor

Mebi-seriens stugor är byggda med en kraftigare stomme som möjliggör tjockare isolering redan i grundstugan – allt för att ni ska få en så låg uppvärmningskostnad som möjligt. För er som vill ha det extra varmt finns det även till Mebi-serien en extra isoleringssats att beställa.

I isoleringssatsen Mebi-serien ingår:

  • Isolering 120+45 mm till väggarna samt fuktspärr, väggblocken är förberedda för isolering med vindskyddspapp och regel för luftning.
  • Takisoleringen består av 220 mm isolering och fuktspärr.
  • Väggarna kläs med 11 mm osb-skiva och taket med slätpanel 15*120.
  • Spikreglar till innertak och vägghörn ingår.
  • Fogmassa för fogar mellan väggblock/väggblock/bjälklag.

I extra isoleringssats Mebi-serien ingår:

  • Isolering 45 mm till väggarna samt spikreglar.

Detta rekommenderas varmt om ni ska värma stugan året om.

Fasad-, plan- och sektionsritningar

Exempel på ritningar som visar hur ni kan disponera ert fritidshus finns längst ner på respektive stugas sida. Ritningarna visar några möjligheter i utformningen – det står er helt fritt att planerna er stuga efter eget tycke och smak.