Byggplatsen avgör fritidshusets framtida värde

Står du i begrepp att bygga ett fritidshus? Med en byggsats investerar du egen tid och kraft i projektet. På sikt kan du se fram emot en rejäl avkastning – om du byggt det på rätt plats.

Enligt färsk statistik från Svensk Mäklarstatistik har fritidshusen i Sverige ökat med 17 procent i snitt under de senaste fem åren. Så mycket har inte CA-Bodens priser ökat under samma period.

Enligt Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, gör en mer restriktiv utlåning och avmattning för villor och bostadsrätter att färre har utrymme för fritidshusköp.

Köpa ett fritidshus som byggsats

Då kan en möjlighet vara att investera egen tid och kraft i projektet. Ett av de snabbaste sätten att få till ett fritidshus (förutom att köpa ett befintligt) är att köpa en byggsats. Då kommer man snabbt under tak och kan börja bruka huset.

En fastighetsmäklare i Norrtälje (dit CA-Boden säljer många hus) säger att köparna är bekväma och vill ha året-runt-standard, utrymme för gäster och ofta en viss stil och design.

Inga standardmodeller

CA-Boden kan leverera hus för året-runt-standard och dessutom skräddarsy huset helt enligt våra kunders önskemål. Trots det väljer majoriteten att bygga röda stugor med vita knutar, även om vi börjat se ett uppsving för hus i så kallad New England-stil.

Har du sett ditt drömhus någonstans? Ta en bild på det och skicka till oss, så lovar vi att komma med ett konkurrenskraftigt prisförlag.


Vi har inte börjat leverera hus till New England än. Bilden av tpsdave2 har vi lånat av Pixabay

Lämna ett svar