Ett lyckat familjeprojekt

Vi fick ett mail idag från en familj på fyra personer som sommaren 2016 hade som familjeprojekt att bygga en Höganäs-stuga. I år har de målat och fått alla lister på plats. “Det har varit både roligt och lärorikt”, skriver mamman i huset. 

Höganäs är ett hus på knappt 25 kvadratmeter.
Höganäs är ett hus på knappt 25 kvadratmeter – i klass med ett attefallshus.

Fördel modulteknik

Huset står på ett torp i närheten av Uppsala i Uppland. Att familjen valde en byggsats från CA-Boden beror på att familjen var ute efter ett hus som matchade det gamla torpet och det fick de tack vare möjligheten att själv välja väggbeklädnad. Att allting kom färdigkapat och i moduler till skillnad mot ett klassiskt lösvirkesbygge var också en fördel. “Då slipper man en massa spill”, säger de.

Interiören i en Höganäs kan på samma sätt som i CA-Bodens övriga utbud skräddarsys helt efter kundens önskemål.
Interiören i en Höganäs kan på samma sätt som i CA-Bodens övriga utbud skräddarsys helt efter kundens önskemål.

Teknisk support

Familjen har vid några tillfällen tagit extern hjälp. Vid lyft av takstolar kom grannar och hjälpte till och av en annan granne lånade familjen byggställningar. Och CA-Bodens tekniska support fick besvara ett par samtal. “Vi är ju vanliga människor utan erfarenhet av att bygga, men det gick bra. Några saker var lite otydliga, men google har ju en del svar också”.

I huset finns många sovplatser, inklusive ett loft.
I huset finns många sovplatser, inklusive ett loft.

Valfrihet hela vägen

“Annars har det gått bra. Vi har byggt det här huset med muskelkraft. Vi hade beställt en mellanvägg, men det blev så fint inuti att vi valde att inte montera den”.

Just det här huset står i uppländska Almunge, men CA-Boden levererar hus över hela Sverige liksom till Norge och Nederländerna och några andra marknader.
Just det här huset står i Uppland, men CA-Boden levererar hus över hela Sverige liksom till Norge och Nederländerna och några andra marknader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *