Pågående projekt i Stockholm

För närvarande pågår ett flertal byggprojekt i Stockholmsområdet dit CA-Boden har levererat byggsatsen. En friggebod, en kolonistuga och ett attefallshus.

Friggeboden i form av en Ekerö byggs i en trädgård i Bromma och ska på sikt rymma ett arbetsrum för en konstnär. Huset byggs med hjälp av företaget Roslagsstugor, CA-Bodens samarbetspartner i mälardalsområdet.

Mellan den första och andra bilden på det halvfärdiga huset är det 47 minuter, alltså tiden det tar att resa tolv väggblock för två personer. På elva timmar var stommen på plats med papptak.

Lokal hantverkare

Det vita attefallshuset byggs av en lokal hantverkare åt en kund i Haninge. Efter tre arbetsdagar var huset i princip vädersäkrat, endast dörren återstår att montera.

Huset levererades grundmålat, något vi genomför inomhus i vår fabrik i Härnösand. Virket vi använder levereras från sågverket i Hissmofors och kommer från skogarna i Jämtland och Härjedalen.

Gör det själv

Det tredje och röda huset är en Höganäs där leveransen bestod av enbart skalet. Huset byggs av beställaren själv med benäget bistånd av kunniga personer i dess närhet.

Tanken är att de flesta normalhändiga personer ska klara av att bygga ett hus med hjälp av byggsatserna från CA-Boden. Vissa moment kräver dock fler än en person. I några fall rekommenderar vi dessutom någon form av lyfthjälp, exempelvis när gaveltakstolarna ska sättas på plats.

Teknisk support – när du behöver

Antingen du anlitar en lokal hantverkare eller gör arbetet själv står CA-Bodens tekniska support till din tjänst om du skulle fastna på något moment.

Lämna ett svar