Ett hus blir till

På en liten ort utanför Borås i Västergötland håller detta Notsand-hus från CA-Boden på att ta form. Vi tackar Mathias för att vi får använda hans bilder från bygget.

I början av juli 2017 fick CA-Boden en förfrågan om ett hus. Detta hus levererades i slutet av april i år och häromdagen var det dags att lägga limträbalken på plats. Att bygga sitt skräddarsydda hus är en lång process.

Denna Notsand har förhöjda väggblock och är försedd med limträbalk för att ge ett luftigt inre. 

Men vi tar det från början. Mathias valde mellan att ställa huset på plintar, platta på mark eller en krypgrund. Valet föll till slut på Isogrund, en uteluftsventilerad krypgrund från företaget Leif Tjälldén

Stora möjligheter att skräddarsy byggsatsen

CA-Boden levererar allt från enkla standardiserade friggebodar och förråd till helt skräddarsydda attefallshus och större fritidshus. Vi strävar efter att använda våra standardblock som gör det kostnadseffektivt för både oss och byggherren. Vi kan inom ramen för vårt modulsystem erbjuda stora  möjligheter till personlig anpassning.


Dags att lägga bjälklagskassetterna på plats. Maskinerna är våra vänner. Utan dem inget paradis. 


Notera vattenpasset – det är din bästa vän när du reser ett hus från CA-Boden. 


Mathias valde att få väggblocken färdigmålade – ett av många tillval i utrustningslistan. 

Första hörnet klart. Nu är det bara resten kvar. Med en byggsats går det snabbt att komma under tak.


Dessa väggblock är byggda för flera lager isolering för att minimera de köldbryggor som annars uppstår i väggkonstruktionen.

Med alla väggblock på plats är det dags för en paus i solen. Nu börjar det likna ett hus. 

Bjälklagskassetterna är naturligtvis också förberedda för trossbottenskivor och isolering. 

Här har limträbalken lagts på plats med hjälp av en kranbil. 

Rejäla byggsatser för fritidshus

Notsand är en av många modeller som CA-Boden erbjuder som byggsats. Med en byggsats från CA-Boden kommer du snabbt under tak och kan istället lägga tid på insidan eller något annat.

I tillägg till fritidshus levererar vi även förråd, garage, carportar, friggebodar och attefallshus. Vi bygger husen i Härnösand och levererar över hela Sverige. Vi använder uteslutande material och råvaror från svenska leverantörer.

Funderar du också på att bygga ett fritidshus eller ett attefallshus? Kontakta oss för en inledande diskussion.

Lämna ett svar