Nya attefallshus inflyttningsklara först andra halvåret 2019

De nya reglerna för attefallshus som innebär en maximal byggarea på 30 kvadratmeter träder inte i kraft förrän under andra halvåret 2019 enligt ett besked från Regeringskansliet

CA-Bodens modell Adelsö är ett alternativ för sig som vill bygga ett hus på 30 kvadratmeter redan nu. 

Vi tog kontakt med både riksdagsledamöter och Regeringskansliet direkt för att få närmare besked om de nya reglerna för attefallshus som diskuterats en tid. Frågan vi skickade löd:

Vet du vad som händer kring attefallshusen och de extra fem kvadratmetrarna? Det var väl tänkt att komma ett beslut i april, men ingenting hände. Vi inser att det inte är en superviktig valfråga, och just därför borde väl beslutat ha klubbats igenom. Eller finns det något motstånd mot detta?

Svar från beslutsfattarna

Vi fick två svar som vi redovisar här:

Riksdagsledamoten: ”Det är inte klubbat i riksdagen än, finns en majoritet för, kommer bli verklighet 2019. Så tyvärr får vi vänta på det.”

Regeringskansliet: ”Den sista april kom Boverket med förslaget som de tagit fram på regeringens uppdrag. Det är nu ute på remiss. När remissen är klar måste det klubbas i riksdagen.
Det är kanske inte en stor valfråga, men en viktig fråga likafullt. Vad jag vet finns inget politiskt motstånd, utan det handlar bara om att lagstiftningsprocessen är lite långsam ibland. Vi jobbar på att få fram det tidigare, men jag vågar (tyvärr) inte lova före 1/7 nästa år.”

CA-Boden står berett att leverera

Med vårt snillrika modulsystem kan vi snabbt ställa om produktionen och därmed leveranserna av de större attefallshusen så snart de blir verklighet. Vi kan exempelvis förlänga vår modell Attefall 4 med ett väggblock och vips har vi ett hus på 30 kvadratmeter som uppfyller reglerna. Vår modell Adelsö är ett annat alternativ som finns i vårt utbud redan idag.

Mer om attefallshus

Vill du veta mer om attefallshus generellt? På Boverkets hemsida finns allt (?) du behöver veta.

Vill du veta mer om CA-Bodens attefallshus? Läs mer på vår attefallssida.

Lämna ett svar