Funkis på Värmdö

Lagom till midsommar färdigställdes denna Attefall Funkis på Värmdö i Stockholms skärgård – åtminstone exteriört. Huset levererades färdigmålat i fyra hela väggblock. 

På plats vid leveransen fanns såväl en lastmaskin med gafflar som en kranbil. De fyra väggblocken lyftes på plats på den platta som färdigställts i god tid innan huset levererades. Just det här huset restes med hjälp av CA-Bodens fältmontörer. Stomresningen var klar på en dag.

Ovanför det stora skjutdörrspartiet döljer sig en limträbalk bakom panelen.

Efter en dags arbete stod huset på plats med underlagspapp monterat. Då hade det kunnat få börja regna. 

Dörrar och fönster monterades dag två. CA-Boden köper fönster och dörrar från svenska tillverkare. 

När regnet slutligen kom var plåttaket från Plannja tack och lov redan på plats. 

Lastmaskin ett krav

Alldeles oavsett vilken typ av hus (fritidshus, friggebod, förråd, garage, sommarstuga eller attefallshus) vi levererar är kravet att det går att ta sig fram till byggplatsen (eller åtminstone i rimlig närhet till den) med en lastbil med släp. På plats ska det också finnas en lastmaskin som hjälper till att lyfta av byggsatsen från lastbilen. Tänk på att ett hus ofta väger flera ton och att ett kolli kan väga uppemot 800 kg. Att lossa en sådan last skulle ta många timmar, timmar som lastbilsföraren hellre tillbringar på vägen.

Alla hus CA-Boden levererar går att få i traditionell stil med takstolar eller som funkis med pulpettak. Valet är ditt liksom den takvinkel du vill ha. Liggande eller stående panel? Det avgör du.

Skräddarsydda byggsatser

Om du vill diskutera ditt husprojekt med oss, kontakta oss och beskriv vad du är ute efter. Bifoga gärna en skiss på hur du tänker dig slutresultatet så tar vi gemensamt fram en lösning på hur just din husdröm skulle kunna realiseras. Vi har många exempel på genomförda projekt av alla möjliga storlekar där inget är det andra likt.

Lämna ett svar