Intresset för kolonistugor ökar

Koloniträdgårdar och koloniträdgårdsverksamhet är en del av det svenska kulturarvet och det vill vi på CA-Boden gärna bidra till. Kolonistugan upplever nu en renässans. 

Allt fler vill odla sina egna grönsaker och sin egen frukt. Det innebär att efterfrågan på odlingslotter ökar runt om i Sverige, exempelvis i Stockholm och Tierp. Samtidigt verkar också intresset för kolonistugor växa. Fler och fler vänder sig till oss med frågor om våra byggsatser.

Aspviks koloniträdgårdsförening ligger i Upplands Bro och dit har CA-Boden levererat en kolonistuga med tillhörande litet uthus.


En kolonistuga kan se ut på många olika sätt. Det löser vi på CA-Boden tack vare vårt modulsystem. 

Byggsats anpassad för just dig

Byggreglerna för husen i en koloniträdgård varierar med förening, men det hanterar vi på CA-Boden med lätthet tack vare vårt modulsystem. Det gör att vi snabbt och enkelt kan leverera exakt det våra kunder efterfrågar.

Vilka regler gäller i din förening?


CA-Boden har både friggebodar och mindre stugor i sitt sortiment. 

Är du också på jakt efter ett nytt hus till din odlingslott eller ska du ersätta ett befintligt? Kontakta oss gärna för en första diskussion.

En hobby med anor

I Sverige dök de första kolonilotterna upp 1895. Sveriges äldsta koloniträdgård är Citadellets koloniträdgårdsförening i Landskrona. År 2013 fyllde föreningen 100 år, men de första stugorna uppfördes redan på 1870-talet.


Hustomtar ingår inte i våra leveranser.


Idel gula hus utmed vägen.


Klassisk svensk grusväg med klassiska svenska stugor.

Inget hus är det andra likt

Det sinnrika modulsystemet tillåter att ni bygger en kolonistuga helt anpassad för ert ändamål. Företaget har varit verksamt sedan 2002 och under dessa år har vi i princip enbart tillverkat skräddarsydda byggnader helt anpassade efter våra kunders krav och önskemål.

Fönster och dörrar kan ni placera precis där ni vill. Vi erbjuder också en mängd tillval, allt från extra fönster, sovloft, massivt furugolv till altaner och verandor samt mycket mera.

Lämna ett svar