Nu levererar vi byggsatser även till Tyskland

I dagarna fick Tanja och Werner sin byggsats. De har rivit en tegelbyggnad på sin innergård för att ge plats åt en liten svensk stuga. De valde vår modell Aspö på cirka 15 kvadratmeter. 

Vi har tidigare levererat våra helt svensktillverkade byggsatser för fritidshus till kunder i Sverige, Norge och Nederländerna. Nu har även kunder i Tyskland upptäckt våra praktiska modulhus. I veckan levererade vi en byggnad något större än en friggebod till en ort strax utanför Köln.

För CA-Boden är detta förmodligen en lika stor utmaning som för Werner och Tanja. Vi är inte specialister på tyska byggtermer, men vi räknar med att våra detaljerade montagebeskrivningar ska räcka till för att resa huset. Som alltid bistår vi med telefonsupport under byggets gång.


En lantbrukare i närheten med tillgång till gaffeltruck hjälpte till att lossa byggsatsen.

Alla byggsatser levereras normalt direkt till byggplatsen från vår fabrik i Härnösand. Direktleveransen förutsätter att lastbil med släp kan ta sig fram till lossningsplatsen och att mottagaren själv står för lossning med hjälp av maskin. Utanför Sverige räcker det med att en dragbil med semitrailer kan ta sig fram.


Werners och Tanjas hus tog sex flakmeter i anspråk. Godset längst bak på trailern hör inte till byggsatsen.


Werner och Tanja slår ett slag för arbetsmiljön.


Takstolar, väggblock, isolering, reglar för innerväggar, bjälklag – allt som behövs för att bygga huset ingår. 


Här kommer det snart att finnas ett litet Sverige. I april drar bygget igång på allvar. Vi hoppas på nya bilder.

Tanja och Werner valde att beställa sitt hus grund- och slutmålat, ett av flera tillval vi erbjuder för dig som vill begränsa ditt eget arbete. Om det är något du inte hittar i vår prislista, kontakta oss så hjälper vi dig.

Wir wünschen Tanja und Werner ganz viel Glück und Freude in den neuen vier Wänden.

Lämna ett svar